WP_20140814_20_19_14_Pro

Paahdettu mysli on rapea herkku, jota on helppo tehdä itse. Ainekset sekaisin kulhossa ja eikun pellille paahtumaan.

Myslissä on öljyä ja rasvaisia pähkinöitä, joten säilytän namia kannellisessa purkissa jääkaapissa. Sieltä sitä on kätevä napata aamiaisella, treenitankkaukseksi tai välipalaksi.

Resepti on muunneltu versio Ruokala.net:n ohjeesta. Aineksia (kuten erilaisia viljoja, rouheita, siemeniä ja pähkinöitä) on helppo vaihdella oman maun mukaan.

Tämän ohjeen mukaan tehtynä mysli on gluteenitonta.

Jos haluat tehdä myslistä raakaversion, kuivata sitä 40 asteessa yön yli.

 

Paahdettu mysli eli granola

  • 3 dl neljän tunnin ajan liotettua tattaria
  • 2 dl kookoslastuja (tai -hiutaleita)
  • 1 dl rouhittuja manteleita
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia (ja/tai kardemummaa)
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 rkl kookosöljyä tai rypsiöljyä
  • 2 dl kuivattuja marjoja ja hedelmiä (itse pilkoin joukkoon desin kuivattuja karpaloita ja pilkottuja, kuivattuja aprikooseja)

 

Napsauta uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Liota tattari ja huuhtele se huolellisesti. Jätä tattari vielä valumaan lävikköön sillä aikaa kun kasaat muita aineksia.

Sekoita hunaja ja öljy keskenään. Jos käytät kookosöljyä ja/tai hunaja ei ole juoksevaa, lämmitä hunajaa ja öljyä pienessä kulhossa vesihauteessa ja sekoita ne hyvin keskenään ennen muiden ainesten joukkoon lisäämistä.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa kuivattuja marjoja ja hedelmiä lukuun ottamatta. Lisää mukaan valutettu tattari.

Maista ja lisää maun mukaan kanelia tai makeutusta.

Levitä mysliseos pellille leivinpaperille päälle (tai kuivurin alustalle).

Paahda rapeaksi. Kääntele välillä. Tarkkaile mysliä, ettei se turhaan kärähdä. Uunin kipakkuudesta riippuen sopiva paahtoaika on n. 20-25 minuuttia.

Nauti mysliä esimerkiksi mantelimaidon, jugurtin ja/tai tuoreiden hedelmälohkojen kanssa.

 

Jätä kommentti