Jugurttia ja hedelmiä kerroksittain

Nautin eilen ensimmäisen kerran Kippo-nimisen vegekahvilan antimista. Osuvasti Huck Finn -nimetyssä smoothiessa oli mustikoita, cashewpähkinöitä, vehnänorasta, banaania ja kookosta – raikasta ja herkullista. Juuri sellainen yhdistelmä, joka sopii jet lagista toipuvalle lomalaiselle tai muuten piristystä kaipaavalle. Kipon valikoima perustuu tuoreisiin kasviksiin ja hedelmiin, ja annokset valmistetaan ilman keinotekoisia lisä- tai makeutusaineita.

Kipon mehulistalta nappasin idean aamiaista varten, nimittäin mangon, omenan ja inkivääri yhdistelmän.

Kokosin tänään laseihin kerroksittain hedelmistä valmistettua hedelmäsosetta, jugurttia ja siemeniä. Inkivääri taittaa mangon makeutta ja tuo annokseen lämmittävää kirpeyttä. Hunajan ja maustamattoman jugurtin happamuus täydentävät makuja.

Mikäli kokeilet tuoretta inkivääriä ensimmäistä kertaa, lisää sitä varovaisesti, sillä maku saattaa vaatia totuttelua.

Hedelmäsosetta ja jugurttia kerroksittain (2 annosta)

  • Puolikas tuoretta mangoa
  • 1 banaani
  • 1 omena
  • loraus vettä tai appelsiinimehua
  • 5 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
  • maustamatonta jugurttia
  • maun mukaan siemeniä, leseitä ja/tai rouheita (esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, ruisrouhetta, mantelirouhetta, kookoshiutaleita, kauraleseitä…)
  • juoksevaa hunajaa

Paloittele mango, banaani ja omena tehosekoittimeen. Lorauta sekaan noin puoli desiä kylmää vettä tai appelsiinimehua. Aja tasaiseksi massaksi. Kuori ja silppua joukkoon noin 5 sentin pätkä tuoretta inkivääriä (kokeile ensin parin-kolmen sentin mittaisella pätkällä inkivääriä, jos haluat testata kirpeysastetta). Käytä konetta sen verran, että inkivääri sekoittuu perusteellisesti mukaan.

Kasaa kulhoihin tai laseihin kerroksittain hedelmäsosetta, maustamatonta jugurttia ja maun mukaan siemeniä, rouheita ym. Lorauta annoksen päälle juoksevaa hunajaa (jos kaapistasi löytyvä hunaja on kiteistä, saat hunajan juoksevaksi kuumentamalla sitä kädenlämpöisessä vesihauteessa. Esimerkiksi metallinen desin mitta on tähän kätevä apuväline).

Jätä kommentti